VOEDSELINTEGRITEIT EN

LEVERINGSBLOKKETTINGEN

DE KLANT

Voor een grote consortia van voedselgerelateerde internationale klanten zijn we gevraagd om bij te dragen aan een strategische oplossing voor voedselveiligheid en social compliance. Met hoge standaarden was een systematische benadering van het onderwerp vereist. Voedsel als hoofdonderwerp maar internationaal meertalige gedistribueerde complexe zakelijke omgeving, met veel belanghebbenden en projectdeelnemers. Geografisch in verschillende tijdzones en verschillende participatieniveaus in termen van kennis en vaardigheden.  

HET PROBLEEM

Voedselveiligheid staat bij elke organisatie hoog op de agendal, en meten is weten, dus waar ons eten eigenlijk vandaan? Bij het digitaliseren van alle transacties voor een voedselketen is een onveranderlijk record van vertrouwen vereist. Aangezien het feit dat voetsel ketens gedecentraliseerd zijn en veel leveranciers samenwerken met veel verwerkers, distributeurs, detailhandelaren en eindgebruikers, is de transparantie in de keten en de betrouwbaarheid van geverifieerde en goedgekeurde informatie de sleutel tot het succes van elke voorgestelde oplossing. Het gedistribueerde karakter van het voedselsysteem vereist een vergelijkbare benadering van een systeemoplossing die volledig compatibel is met de bestaande reeks grootboeken en applicaties van de klant.  

HET RESULTAAT

Om alle deelnemers die betrokken zijn bij de levering van voedsel en informatie met elkaar te verbinden, werd een gedistribueerde grootboektechnologie voorgesteld. Alle deelnemers die in realtime gegevens uitwisselen, deze gegevens op een privé blockchain-netwerk plaatsen en de consument toegang geven tot geverifieerde gegevens, is een succesvolle aanpak gebleken. Momenteel exploiteren we meerdere netwerken voor de traceerbaarheid van voedsel met en namens onze klanten. Dergelijke netwerken verstrekken informatie vooraf, volledig digitaal, waardoor een geïnformeerd besluitvormingsproces voor alle betrokken deelnemers mogelijk is. Veiligheid gemakkelijk gemaakt door transparantie, vooraf overeengekomen normen en controleparameters, gegevens 24/7 beschikbaar via het netwerk voor alle deelnemers en gebruikers van gegevens op een privé, veilige, betrouwbare en onveranderlijke manier.  

Technology

Voor een dergelijke oplossing moeten de nieuwste technologieën worden gebruikt. Klaar voor mobiel, eerst mobiel en volledig adaptief en op alle bowsers en apparaten waren de sleutelwoorden die door het hele project resoneerden. Volledig uitgerust met inkomende en uitgaande beveiligde interfaces maakte de softwareoplossing volledig compatibel met andere systemen. Uniek  Het QR-taggingsysteem biedt de gebruiker een gemakkelijke toegang tot informatie.   

 

Op het gebied van onveranderlijkheid van gegevens hebben we de nieuwste ontwikkelingen in blockchain-technologie gebruikt, samen met open source-componenten, waardoor de hele softwarestack toekomstbestendig is en eenvoudig aan te passen aan toekomstige zakelijke vereisten.