HET VLEESPROJECT

ARCHITECTED FUTURE-PROOF

DE OPDRACHT

Code

Gegevens, gegevens, gegevens. Mocht het gebeuren dat je vegetariër bent, vervang dan vlees door fruit en de technische uitdaging blijft hetzelfde. Wat zit er in mijn eten? Aangezien producten op de plank alleen de calorische waarde en de uiteindelijke ingrediënten van een artikel specificeren, is dit slechts de eerste stap van onze reis. Voor een grote consortia van producenten, voerproducenten, certificeerders en verwerkers kregen we de opdracht om een enorm gigantische blockchain-gebaseerde datahub te bouwen om de reis van een vleesproduct te volgen. Kostte ons tien ingenieurs, drie analisten, twee projectmanagers en twee testers om het netwerk op te zetten met twintig verschillende API's, vier portals en evenveel FTP's om de vereiste gegevens en bewijzen te verzamelen en dit platform in minder dan een jaar aan te bieden.  

HET PROBLEEM

Laptop.jpg

Gegevens verbinden en opslaan met een bewijs van onveranderlijkheid, zodat ze beschikbaar komen voor verschillende partijen met verschillende gezichtspunten. Het achterhalen van consolidatieregels en leeraspecten zodra de big data beschikbaar zijn, waren enkele van de uitdagingen die deze opdracht met zich meebracht. Het ordenen en structureren voor snelle query's op grote hoeveelheden gegevens en het optimaliseren van de gebruikerservaring om de cognitieve belasting te minimaliseren en de informatie-output te maximaliseren op een gemakkelijke, snelle, uitgebreide en beknopte manier, met gepersonaliseerde weergaven per bedrijfscategorie - zelfs presenteerbaar op kleine schermen .  

HET RESULTAAT

Image by Omar Flores

Meer dan een miljoen regels code, ter ondersteuning van het peer-to-business- en business-to-peers-netwerk dat nodig is om alles over het product te verzamelen, op te slaan en te onderbouwen. Van genetica tot voer en van transport tot ecologische voetafdruk, duurzaamheid en certificeringen.

Een geweldig platform uitgebreid met tools, apps en calc's - toekomstbestendig - eenvoudig op te schalen, te verrijken en te vergroten - openbaar en privé, waardoor het voor alle partijen mogelijk wordt om verbinding te maken met de gegevens, gegevens van het netwerk te consumeren en de datameren te verrijken met nieuwe bronnen op een naadloze en moeiteloze manier.