Voorbij duurzame grondstoffen

Bij Ionita Consulting ontwikkelen we tools en platforms om alle handelsdeelnemers te ondersteunen bij het digitaliseren van hun bedrijf, het sociaal en duurzaam verbeteren van hun handelsefficiëntie, transparantie en operationele uitmuntendheid, terwijl risico's, operationele fouten en totale kosten worden verminderd. Beyond Sustainable Commodities is zo'n voorbeeld.

sustainable commodities.png

  Voor wie verzorgen wij dit?  

Voor financiers

Banken, handelsfinanciers en kredietverstrekkers kunnen een dergelijk platform gebruiken om groene financieringsleningen aan te maken, in te schrijven op een syndicaatsovereenkomst of volledig hun eigen stromen te financieren. Voer ook KYC's en CDD-controles uit en heb volledig positiebeheer en monitor te allen tijde de verschillende duurzaamheids-KPI's.

Voor handelaren

Handelaren kunnen genieten van een allround platform, eerst en vooral in een onveranderlijke, besloten en volledig geautoriseerde omgeving, via end-to-end versleutelde en beveiligde verbindingen voor alle peer-to-peer zakelijke transacties. Meet actief uw ESG-prestaties en deel deze met uw collega's.

Voor Logistiek

Opslag- en logistiekexploitanten kunnen een volledig geïntegreerd platform waarderen voor al hun activiteiten, belasting- en gebeurtenisgebaseerde facturering zonder risico op miscommunicatie, afstemmingen of operationele taken, met de uiteindelijke doelen voor ogen - naar een groene en duurzame handelsomgeving. 

Voor verzekeraars

Verzekeraars kunnen eindelijk met één druk op de knop of via dynamische prijsregels realtime inzicht krijgen in hun doorlopende portefeuilles, vooraf de prijs bepalen en nieuwe deals accepteren. Ook hier is duurzaamheid de doorslaggevende factor bij het bieden van handelsdekking.

Voor inspecteurs

Inspecteurs kunnen zich nu concentreren op het waarborgen van de kwaliteit en beschikbaarheid van het materiaal, contact leggen met klanten via directe communicatiekanalen, on- of offline. Zorg voor volledige controleerbaarheid en deel inspectieverzoeken privé en met toestemming.

Voor consumenten

Een volledig end-to-end traceerbare digitale omgeving die de kosten verlaagt en de koopervaring verbetert, en een eigen ecosysteem van handel, transparantie en vertrouwen creëert. Een antwoord geven op de vragen, waar komen mijn goederen vandaan, hoe duurzaam zijn ze en hoe dragen ze bij aan mijn sociale en ecologische impact.

Tropical Leaves

Een groen ecosysteem van handel

We willen de operationele ontslagen in de handelsketen verminderen door verschillende dienstverleners, zoals opslagbedrijven, inspecteurs en verzekeraars, te laten deelnemen en hun handelsgegevens op één platform te bevestigen, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verminderd door efficiëntie en optimalisatie van alle handelsactiviteiten. daarnaast willen we de monitoring van duurzaamheid en ESG-doelen voor alle handelsdeelnemers ondersteunen door slim gebruik te maken van technologie, data en kennisdiensten die we kunnen leveren.  

Homepage Mockup.jpg