= BEYCO =

 

HET GROENE KOFFIENETWERK

DE KLANT

beyco_coffee.jpg

Een internationaal actieve non-profitorganisatie gevestigd in Nederland, actief in het ondersteunen van koffie- en cacaoproducenten over de hele wereld door hun producten en bedrijven te professionaliseren. De leidende principes van de klant zijn dat organisaties door directe toegang tot markten en toegang tot financiering hun productiecapaciteit, kwaliteit van hun producten en de sociale leefomstandigheden van de betrokken mensen kunnen verbeteren en kunnen bijdragen aan de diversificatie, het behoud en de renovatie van hun landerijen. Gedurende meer dan tweeëntwintig jaar heeft de klant in heeft een wereldwijd netwerk opgebouwd van leden zoals producenten, branders, distributeurs, logistiek en consumenten van eersteklas grondstoffen, evenals toegang tot sociale kredietverstrekkers.

HET PROBLEEM

teamatsim2.jpg

Met het oog op het verhandelen van hun goederen werd de matchmaking aanbod-aankoop tussen producerende organisaties en internationale kopers vaak uitgevoerd door analisten en buitendienstmedewerkers of verkoopcoördinatoren via verschillende kanalen, variërend van e-mail tot sms en telefoon. Nu steeds meer lidorganisaties over de hele wereld toegang krijgen tot internet en smartphones, werd een digitale manier om de verschillende uiteinden van de toeleveringsketen met elkaar te verbinden noodzakelijk. Omdat partijen over de hele wereld waren verspreid, waren gegevensprivacy, vertrouwen en onveranderlijkheid een must voor elke voorgestelde oplossing. Bovendien moeten voor een perfecte match de partijen die in een handel zijn aangesloten, kunnen chatten, de details van een aanbieding kunnen bespreken, een contract kunnen ondertekenen en deze via een openbare link zichtbaar moeten maken voor hun traceerbaarheid en transparantie voor eindgebruikers.

HET RESULTAAT

coveringAll.jpg

In recordtijd werd besloten om blockchaintechnologie in te zetten om de onveranderlijkheid van een transactie aan te pakken. Er werd een gedistribueerd koffienetwerk gecreëerd. Het nieuw geboren platform was ook uitgerust met interfaces voor professionele tegenhangers om hun transacties uit te voeren. Allemaal verbeterd met mogelijkheden voor QR-traceerbaarheid.

 

Momenteel verhandelen ruim vierhonderd deelnemers hun producten via het Beyco-netwerk. Het platform is momenteel verrijkt met apps voor het verzamelen van gegevens op het veld. Naarmate het netwerk groeit, worden aanvullende diensten voorbereid om aan de verschillende tegenpartijen te worden aangeboden, variërend van koffiekwaliteitsbeoordelingen, logistiek, exportondersteuning, financiën en opslagdiensten.

 

Bezoek het Coffee blockchain netwerk op https://beyco.nl of download de Beyco Farmer App voor uit de Google Play store.  

TECH STAPEL

whereveryouare.jpg

Voor dit platform hebben we React-technologie, alle open source en op maat gemaakte componenten, inkomende en uitgaande beveiligde interfaces gebruikt, waardoor de software-oplossing volledig compatibel is met andere systemen.

 

In termen van onveranderlijkheid van gegevens hebben we de nieuwste ontwikkelingen in blockchain-technologie gebruikt met behulp van Hyperledger 1.4 en verschillende andere open source-frameworks, waardoor de hele softwarestack toekomstbestendig en gemakkelijk aanpasbaar is aan toekomstige zakelijke vereisten.